Výroba a sady

Výroba a sady

Tradice výroby ovocných destilátů ve Vizovicích sahá až do roku 1585. Společnost RUDOLF JELÍNEK vznikla na konci předminulého století, v roce 1894. Tajemství výroby kvalitních destilátů výjimečné chuti spočívá v navázání na dlouhodobou tradici, zkušenosti místních palírníků ve spojení s moderními technologiemi.

Pečlivý výběr ovoce a následné zpracování surovin tradičními postupy na moderních zařízeních, to je základní filozofie společnosti RUDOLF JELÍNEK. Dlouhodobým záměrem společnosti je vlastnit v České republice zhruba 200 ha vlastních výsadeb ve třech produkčních lokalitách. Pěstování ovoce se věnují také zahraniční společnosti patřící do skupiny R. JELÍNEK.

Díky pálení z vlastního ovoce má firma větší kontrolu nad kvalitou vstupních surovin a může stabilně dosahovat výborné chuti a jemnosti výsledného destilátu.

Tento průvodce Vás provede celým procesem výroby tradičních ovocných destilátů, od přípravy kvasu až po stáčení hotového destilátu. Samotný průběh destilace je znázorněn formou animace - doporučujeme ale začít bodem 1!

Sběr a výkup ovoce
Kvašení
Destilace
Zrání destilátu
Plnění a balení